اگزما، دلایل ایجاد و درمان‌های خانگی و شفابخش آن

اگزما، دلایل ایجاد و درمان‌های خانگی و شفابخش آن


منبع انتشار : گروه پاتوبیولوژی آج


توسط احسان عبدالباقیآخرین به‌روزرسانی اردیبهشت ۹۷ زمان مطالعه: ۱۴ دقیقه
مد و زیبایی
 ۱۹
 اشتراک‌گذاری
حتما شما هم تصور می‌کنید که اگزما فقط یک مشکل ساده‌ی پوستی است که اگر کاری به کارش ندا‌شته باشید، خود‌به‌خود از بین می‌رود. باید بدانید تصورتان اشتباه است! اگزما یک عارضه‌ی پوستی است که به شکل خارش و لکه‌های قرمز ظاهر می‌شود، اما این دانه‌های قرمز می‌توانند علامت خطر و نشانه‌ی وجود یک بیماری نهفته باشند. اگر می‌خواهید آنها را از بین ببرید، باید دلیل ایجادشان را پیدا کنید. همراه ما باشید تا با ۱۰ راه درمان اگزما پوستی و دلایل ایجاد آن آشنا شوید.

حتما بخوانید:
رفع ترک های پوستی با روش‌های پزشکی و چند درمان‌ موثر خانگی
۶ مشکل پوستی که نشانگر تغذیه نامناسب شماست
کلاژن چیست و چه فوایدی برای بدن و پوست دارد؟
پوست ما از دو لایه‌ی بیرونی و درونی تشکیل شده است. لایه‌ی بیرونی از سلول‌هایی تشکیل شده که پر از آب و چربی هستند؛ چربی‌ها باعث حفظ و نگهداری آب موجود در سلول می‌شوند. با این توصیفات، اگر به اگزما مبتلا شوید؛ بدین معنا خواهد بود که پوست‌تان چربی کمتری تولید می‌کند و بدین ترتیب توانایی پوست در نگهداری آب از بین خواهد رفت. فاصله‌ی بین سلول‌ها زیادتر می‌شود چرا که آب درون سلول‌ها کم است. کم‌کم آب پوست از بین می‌رود و باکتری‌ها به‌راحتی وارد آن می‌شوند. دقیقا به همین دلیل است که صابون و مواد شوینده اگزما را بدتر می‌کنند؛ چون لیپیدهایی را که پوست تولید می‌کند، از بین می‌برند و آنها را با سرعت بیشتری نسبت به پوست سالم تجزیه می‌کنند؛ در‌نتیجه پوست، خشک، متورم و ترک‌خورده خواهد شد.

«درماتیت آتوپیک» عارضه‌ای ژنتیکی و گونه‌ای از اگزماست که احتمال ابتلا به آن در دوران کودکی بیشتر است، اما ابتلا به اگزما در دوران بزرگسالی معمولا ناشی از عوامل بیرونی است. یک متخصص پوست می‌تواند عواملی را که باعث ایجاد اگزما می‌شود، تشخیص بدهد و به افراد مبتلا در تسکین درد و کاهش خارش پوست‌‌ کمک کند. دکتر «آلیشا پلاتنر» (Alisha Plotner)، متخصص پوست در مرکز پزشکی وِکسنر دانشگاه ایالتی اوهایو، می‌گوید: «رایج‌ترین نوع اگزما همان درماتیت (یا حساسیت پوستی) است. نوع رایج دیگر، درماتیت سکه‌ای است که در قسمت تحتانی پاها به شکل زخم‌های سکه‌مانند بروز می‌کند و میزان شیوع آن در بزرگسالان بیشتر است».

از انواع اگزما که بگذریم، نوبت به بررسی ۶ علت اصلی ابتلا به اگزما در بزرگسالان می‌رسد. افرادی که به اگزما مبتلا هستند، ممکن است در یکی از این ۶ دسته قرار بگیرند:‌

۱. حساسیت فصلی دارند
دکتر «دیوید بَنک» (David E. Bank)، متخصص پوست، مؤسس و مدیر مرکز درماتولوژی، جراحی لیزر و پلاستیک در نیویورک، می‌گوید:‌ «‌از آنجا که در تابستان گرده‌افشانی گیاهان و درختان به اوج خود می‌رسد، معمولا افراد مبتلا به اگزما، به دلیل ایجاد حساسیت فصلی شاهد افزایش التهابات و تشدید بیماری‌شان هستند. اکیدا توصیه می‌کنیم افراد از خاراندن نواحی مبتلا به اگزما اجتناب کنند، چرا که در غیر این صورت التهاب و دردشان بیشتر خواهد شد. آنها می‌توانند از کِرِم «هیدروکورتیزون» و مرطوب‌کننده‌های ملایم و بی‌بو استفاده کنند. برای جلوگیری از اگزما و کاهش التهابات باید از پوست خود مراقبت کنید و از لایه‌برداری پوست از طریق آب داغ در وان یا حمام و کیسه‌کشیدن اجتناب کنید و پوست‌تان را مرطوب نگه‌دارید».

حتما بخوانید: راهنمای خرید محصولات مراقبت از پوست
۲. نسبت به صابون یا ماده‌ی شوینده‌ی خود حساسیت دارند


دکتر «جسی چونگ» (Jessie Cheung) متخصص پوست در مرکز لیزر و درماتولوژی ویلوبروک می‌گوید:‌ «‌چیزهایی که باعث آسیب به پوست می‌شوند نظیر لباس‌هایی که خارش ایجاد می‌کنند، کیسه‌کشیدن یا حتی عرق‌کردن، باعث التهاب‌ و درنهایت اگزما خواهند شد. افراد باید در اولین گام عوامل محرک احتمالی نظیر عطر، پشم یا صابون‌های تند را که باعث تحریک پوست‌شان می‌شوند تعیین و از آنها اجتناب کنند». دکتر «پلاتنر» می‌گوید: «‌وقتی نزد متخصص پوست رفتید، او با انجام آزمایش‌هایی روی نواحی مبتلا به اگزما، واکنش‌های پوست‌تان به آلرژی‌ها را مشخص می‌کند». طبق گفته‌ی دکتر «پلاتنر»: برخی از چیزهایی که باعث آلرژی و حساسیت پوست‌تان می‌شوند عبارت‌اند از:‌ فلز (که در گوشی هوشمندتان یافت می‌شود)، عطر، برخی از مواد نگه‌دارنده و آنتی‌بیوتیک‌هایی که در پمادهای موضعی مانند “بنادریل” و “نئوسپورین” وجود دارند».

۳. نسبت به یک غذا آلرژی دارند
بنا به گفته‌ی دکتر «چونگ»: «وقتی به غذای خاصی مثل سویا آلرژی داشته باشید یا بدن‌تان در برابر لبنیات مثل شیر مقاومت نشان بدهد و نتواند آن را هضم کند، در بدن‌تان اختلالاتی ایجاد می‌شود». اگر فکر می‌کنید در وعده‌های غذایی‌تان چیزی وجود دارد که ممکن است به آن حساسیت داشته باشید، حتما به یک متخصص مراجعه کنید. او در یک محیط کنترل‌شده، آزمایش‌هایی را انجام می‌دهد. متعادل‌کردن باکتری‌های روده با مصرف پروبیوتیک‌ و غذاهای تخمیرشده نیز می‌تواند به مهار‌کردن اگزما و درمان التهاب کمک کند. دکتر «چونگ» در ادامه می‌گوید: «‌من همچنین توصیه می‌کنم که همراه با غذا مکمل‌هایی نظیر ویتامین D و روی هم مصرف شود چرا که این مکمل‌ها سیستم ایمنی بدن و واکنش‌های التهابی را تنظیم می‌کنند. خوردن غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ نیز به تقویت باکتری‌های روده‌ کمک می‌کند و باعث می‌شود مواد مغذی به‌خوبی جذب بدن شوند».

حتما بخوانید: چه غذاهایی را نباید باهم بخوریم؟
۴.استرس دارند
دکتر «اَبی وَن وُرهیز» (Abby Van Voorhees)، رئیس و استاد درماتولوژی در دانشکده‌ی پزشکی ویرجینیای شرقی (Eastern Virginia Medical School)، می‌گوید: «‌اگزما در هنگام استرس به‌وجود می‌آید. با اینکه علت آن مشخص نیست، اما این مسئله بسیار شایع است. بیماران اغلب متوجه می‌شوند وقتی که استرس دارند، پوست‌شان بیشتر می‌خارد، بعد شروع به خاراندن می‌کنند و این چرخه آغاز می‌شود». دکتر «پلاتنر» می‌گوید:‌ «برای متوقف‌شدن خارش پوست و کاهش علائم اگزما، از کورتیکواستروئیدهایی نظیر «کورتید» (Cortaid) یا «کورتیزون ۱۰» (Cortizone 10) استفاده کنید، اما از مصرف پمادهای آنتی‌بیوتیک نظیر «نئوسپورین» (Neosporin) که به پوست آسیب می‌رسانند، اجتناب کنید».

حتما بخوانید: مقابله با استرس با ۱۲ روشی که به حفظ آرامش شما کمک می‌کند
۵. دچار خشکی پوست هستند
هوای سردِ زمستان باعث بروز اگزما می‌شود، چرا که در زمستان هوا خشک است و خشک‌بودن هوا باعث از کاهش رطوبت و خشکی پوست می‌شود. دکتر «جوئل شلِسینگر» (Joel Schlessinger) متخصص پوست می‌گوید:‌ «در ماه‌های سرد سال همه‌ی قسمت‌های پوست‌تان را که در معرض هوای سرد قرار دارد، بپوشانید. حتی وقتی در منزل هستید می‌توانید دما را افزایش بدهید تا رطوبت پوست‌تان حفظ شود. استفاده از دستگاه بخور یا رطوبت‌ساز می‌تواند رطوبت هوای منزل‌تان را تأمین کند و علائم اگزما را کاهش بدهد. اما حواس‌تان باشد که درجه‌ی رطوبت دستگاه را روی ۶۰٪ تنظیم کنید چرا که در غیراین‌صورت، رطوبت متراکم و فشرده می‌شود و درنتیجه می‌تواند باعث رشد باکتری‌های مضر شود». دکتر «بَنک» نیز توصیه می‌کند:‌ «‌در روزهای سرد، ۵ تا ۱۰ دقیقه دوش آب گرم (نه داغ) بگیرید و پوست‌تان را با صابون مناسبی بشویید».

مطالب بیشتر در کانال و اینستاگرام گروه پاتوبیولوژی آج

ارسال نظر

رایانامه *
نام *
پیام *