چگونه استرس باعث درد مفاصل می شود

چگونه استرس باعث درد مفاصل می شود


منبع انتشار : گروه پاتوبیولوژی آج

ترس و اضطراب عواقب بدی به دنبال خود خواهند داشت. به گونه ای که حتی حملات اضطراب و یا هراس می تواند به مرور زمان روی فعالیت، شیوه ی نشستن و حتی حرکات بدن تاثیر بگذارند.

 

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در این نوع حملات بعد از مدت ها متوجه می شویم که در عملکرد قسمت های خاصی از بدن ایجاد ناتوانی کرده است. احساس درد در مفاصل به دلیل سائیدگی استخوان در سنین بالا امری عادی تلقی می شود اما تاثیری که بیماری های روانی به روی سلامت مفاصل بدن انسان می گذارد قابل چشم پوشی نیست. سلامت روان، سلامت جسم را نیز به دنبال دارد. بر طبق تحقیقات اخیر نشان می دهد که بین اضطراب و در مفاصل رابطه ی مستقیمی وجود دارد. استرس و ترس اثرات ناملایم زیادی بر سلامت جسمانی می گذارد که درد مفاصل یکی از آن هاست.

رابطه ی التهاب و درد مفاصل

زمانی که با التهاب در بدن دست و پنجه نرم می کنید امکان دارد درد مفاصل را به همراه درد های دیگر تجربه کنید. واکنشی که استرس ایجاد می کند التهاب است. التهاب باعث تورم مفاصل و کاهش توانایی حرکت در آن ها را به دنبال دارد. درد مفاصل باعث می شود حرکت و حتی انجام امور روزانه را با مشکل روبرو سازد.

دستگاه ایمنی بدن

از آنجایی که اضطراب، به روی سیستم ایمنی بدن به طور مستقیم تاثیر می گذارد، سیستم ایمنی ضعیف نیز بر عملکرد مفاصل تاثیر می گذارد. حملات اضطراب به مفاصل فشار بیشتری وارد می کند و احساس درد و پریشانی را افزایش می دهد.

درد مفاصل

تنش عضلانی

دچار شدن به استرس دراز مدت، تنش عضلانی را به دنبال دارد. در این مواقع عضلات بدن سفت می شوند و مفاصل مجبور می شوند به دشواری کار کنند. وقتی به مفاصل فشار وارد می شود التهاب و درد را به دنبال خواهد داشت. گاهی اوقات امکان دارد با مساله ی مهمی مواجه نشده باشید و یا به زبان ساده تر دچار هراس و اضطراب نشده باشید اما دچار درد مفاصل باشید. این مشکل می تواند به دلیل پایین بودن کیفیت و یا کمیت خواب شبانه باشد. البته مدت زمان و یا طرز نشستن در پشت کامپیوتر در ایجاد درد مفاصل بی تاثیر نیست. اما نباید این موضوع را نادیده گرفت که مشکل مفاصل در اثر حملات استرس حساسیت بیشتری را ایجاد می کند.

روش های کاهش درد مفاصل

اگر در زمان فشارهای عصبی با دردهای وحشتناکی روبرو می شوید بهتر است با احتیاط وارد کاری بشوید و همیشه روش های کاهش اضطراب و آرامش روان را تمرین کنید تا به این دردها دچار نشوید. در زیر به چند روش جهت کاهش استرس و مقابله با فشارهای روانی اشاره می شود.۱٫سولفات دو منیزی یا همان نمک فرنگی اصل می تواند آرامش و بعد تسکین درد عضلانی را به همراه داشته باشد. برای بهره بردن از این روش بهتر است به مدت ۲۰ دقیقه در وان حمامی که در آب آن ۲ فنجان نمک فرنگی اصل حل شده استراحت کنید. این نمک حاوی سولفات و منیزیم بوده و که بدن به سرعت می تواند آن ها را جذب کند و درد ناشی از التهاب را کاهش دهد. ۲٫کمپرس داغ و سرد یکی از روش های قدیمی ولی موثر در کاهش درد مفاصل است. می توان بسته های ژل درمانی گرم را که در داروخانه ها موجود است به مدت ۲۰ دقیقه روی مفصل قرار داد و بعد از آن می توان بسته ی حاوی یخ را در همان محل به مدت ۲۰ دقیقه قرار داد. این روش برای تسکین فوری درد روش مناسب و کارآمدی است.

کمپرس داغ و سرد۳٫فعالیت زیاد یکی از روش هایی است که می تواند شما را از استرس و اضطراب دور کند. اشخاص مبتلا به اضطراب از رفتن به جمع، ورزش، بیرون رفتن و سایر فعالیت ها دوری می کنند. کم تحرکی باعث سفت و سخت شدن عضلات و افزایش درد آن ها منجر می شود. ورزش های منظم و البته مناسب و با مشورت پزشک علاوه بر آنکه درد را تسکین می دهد شخص را از اضطراب و هراس دور می کند. ۴٫رژیم غذایی مناسب می تواند دردهای مزمن را دور کند. شما می توانید با مصرف مواد غذایی ضد التهابی در روند کاهش درد مفاصل موفق تر شوید. مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-۳، ماهی های چرب، گردو، دانه های چیا انتخاب های مناسبی در این رژیم غذایی است. مصرف میوه و سبزیجات تازه در روند بهبود بی تاثیر نیستند. ۵٫ماساژ مفاصل تا حدود زیادی درد را تسکین می دهد. اگر در این کار از افراد متخصص بهره ببرید بسیار مناسب تر است. ۶٫استراحت در کنار فعالیت هایی که برای کاهش استرس انجام می گیرد لازم و ضروری است. برای کاهش درد به استراحت نیاز دارید.۷٫مصرف دارو زمانی تجویز می شود که هیچ کدام از روشهای که ذکر شد در بهبود درد مفاصل جوابگو نباشند. مصرف دارو باید حتما تحت نظر پزشک انجام بگیرد.

مطالب بیشتر در کانال و اینستاگرام گروه پاتوبیولوژی آج

ارسال نظر

رایانامه *
نام *
پیام *